sunnuntai 18. elokuuta 2013

Kiviäkin kiinnostaa ja lohkareita kans

Tänään oli tarkoituksena maalata loppuun tuo aiemmissa kuvissakin palasina ollut champion. Suunnitelmiin tuli kuitenkin yllättävä muutos, kun törmäsin Sotavarassa tuotevinkkiin korkkilevystä. Clasulta kuulemma löytyisi huokeaan hintaan pata-alusia, jotka sopivat tarkoitukseen paremmin kuin hyvin. Siispä kauppareissulla suunta kohti ClasOhlsonia ja korkit kotiin. Hintaa setille tuli 3,79e, joten olisihan tuo voinut hieman halvempikin olla, mutta minkäs teet.

Kädetöntä menoa. - It's just a flesh wound!

Aloin työstämään ensimmäisiä baseja ja vaikka itse sanonkin, niin ihan kohtalaista jälkeä irtoaa näin aloittelijaltakin. Näitä tulikin tehtyä jokunen  kappale, sillä kuvien ottamisen jälkeen pakertelin vielä muutaman lisää odottamaan maalausta. Toinen oikealta yrittää olla rikkinäinen monumentti/hautapaasi, joka olisi tarkoitus liimailla isompaan kokonaisuuteen. Innostuin ehkä hieman liikaakin tuon ensimmäisen testikappaleen kanssa, sillä brushasin siihen sen verran liikaa valkoista, että jouduin paikkaamaan ylimääräiset pois Earthshadella. Lopputuloksesta tuli sen takia ehkä hieman liiankin tasavärinen.

Tuo alusen korkki on melkoisen pehmeää, mutta ensimmäinen maalikerros tuntuu kovettavan sitä jonkin verran. Ainakin, jos maalia pistää kerralla vähän enemmän. Kuivuminen tosin kestää, sillä huokoisena materiaalina korkki imee maalin syvälle. Helposti murtuvaahan tuo on vieläkin, mutta maalaamattomaan huomattava parannus. Pinta vaikuttaa nyt muutenkin enemmän hiileltä tai muovilta.

Vinkki: noita murusia ei kannata missään nimessä heittää menemään, sillä niistä saa helposti valmiita pikkukiviä ja/tai kivimurskaa.3 kommenttia:

 1. Siistiä jälkeä kyl. kannattaa kyllä varoa ettei tee liian korkeita pelissä käytettävän "True line of sightin" takia :D saattaa olla välillä hankalaa saada porukka piiloon mikäli kaikkien päät näkyvät esteiden ylitse :) Lakkaus auttanee tuohon murenemiseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset kommentista. Tällä hetkellä maalaan näitä ihan maalaamisen ja keräilyn ilosta. Pelinappulat tulevat sitten myöhemmin erikseen, jos sille tielle päätän lähteä. Basejen koolla ei ole siis hirveästi merkitystä, kunhan se on jotain muuta kuin tuo perusläpyskä. Muutama idea parista suuremmasta jäi vielä muhimaan suunnitteluasteelle :)

   Poista
 2. Pannahinen. Tähänkö tämä nyt jäikin?

  VastaaPoista